x

Vragen / Voorkom boete voor onverzekerde bromfiets

Regelmatig horen wij berichten vanuit onze klantenkring dat zij een boete van RDW opgelegd hebben gekregen, omdat ze in het bezit zijn van een onverzekerde bromfiets.
Vele hebben van hen hebben deze al weg gedaan of hebben de bromfiets ongebruikt in de schuur staan, maar wisten niet dat ze de bromfiets van hun naam hadden moeten afschrijven.

Zolang het kenteken van het voertuig op uw naam staat, is er een verzekeringsplicht van toepassing. Als u het voertuig (tijdelijk) niet meer gebruikt (motorische mankementen, bezig met verkoop etc) en u wilt de verzekering toch stopzetten, dan dient u het voertuig eerst te schorsen bij het RDW. U ontvangt vervolgens een schorsingsbewijs van het RDW. Na ontvangst van een foto of scan van het schorsingsbewijs kunnen wij de verzekering voor u beëindigen aangezien u dan geen verzekeringsplicht meer heeft.

Wanneer wij de verzekering toch voor u beëindigen, en u heeft het voertuig nog in uw bezit, dan riskeert u een eventuele boete van het RDW die kan oplopen tot € 550,-. Op de website van het RDW kunt u meer informatie terug vinden.
RDW controleert alle geregistreerde bromfietsen op een geldige bromfietsverzekering. Ieder geregistreerde bromfiets wordt minimaal één keer per jaar gecontroleerd.
Maakt u geen gebruik meer van de bromfiets, laat dan het kenteken schorsen. Dit voorkomt een boete.

Geplaatst in: Blog