x

Vragen / Beeindiging verzekering in verband met verkoop

Er wordt soms gedacht dat de verzekering vanzelf stopt, als u uw scooter of auto hebt verkocht en deze overgeschreven is op naam van de koper. Dit is echter niet het geval. Ondanks dat de RDW van de overschrijving weet, weet de verzekeraar namelijk niet dat u het voertuig niet meer hebt. Dit dient u u zelf nog aan ons door te geven.
Om de verzekering snel te kunnen laten stoppen, kunt u het beste direct een kopie van het vrijwaringsbewijs naar ons mailen. Hiermee kunnen wij dan namelijk de verzekering per direct stopzetten per datum van vrijwaringsbewijs.
Zolang het voertuig nog op naam staat rust er wel een verzekeringsplicht op, anders riskeert u een boete van het RDW van €550.
Als u het voertuig (tijdelijk) niet meer gebruikt (motorische mankementen, bezig met verkoop etc) en u wilt toch de verzekering tijdelijk opzeggen, dan dient u het kenteken eerst te schorsen bij de RDW en ontvangt u een schorsingsbewijs dat het kenteken van het voertuig is geschorst. Aan de hand van dit bewijs kunnen wij de verzekering dan (tijdelijk) stopzetten.
Als u uw voertuig verkoopt, moet u er voor zorgen dat de koper het voertuig op zijn naam overschrijft. Gebeurt dit niet, dan blijft u nog altijd aansprakelijke voor de verplichtingen (motorrijtuigenbelasting, bromfietsverzekering en APK) en eventuele boetes.

Geplaatst in: Blog